Saavutettavuusseloste


Museovirasto / Suomen kansallismuseo pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua tako.nba.fi/index ja on laadittu 22.09.2020. Olemme tehneet saavutettavuusarvion itse.

 

Vaatimustenmukaisuustilanne


Sivusto ei ole saavutettavuusvaatimusten mukainen. Ei-saavutettavat sisällöt ja toiminnot, kuten pdf-liitteet, kuvat, tekstit ja navigointi, eivät ole saavutettavia, koska niihin sovelletaan tilapäisesti direktiivin (EU) 2016/2102 5 artiklassa tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Verkkosivustoa ollaan uusimassa syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana, jonka jälkeen nykyinen sivusto jää pois käytöstä.


Maininta kohtuuttomasta rasitteesta


Digilain (306/2019, 8 §) mukaan palveluntarjoaja voi poiketa saavutettavuusvaatimuksista vain, jos se ennakkoo tehdyn saavutettavuusarvioinnin perusteella voi osoittaa vaatimusten toteuttamisen aiheuttavan sen toiminnalle kohtuuttoman rasitteen. Kohtuuttomaan rasitteeseen vedotaan sivuston osalta määräaikaisesti. Palveluntarjoajan toiminta on arvioitu olevan vähäistä suhteessa sellaisiin henkilöryhmiin, joiden oikeuksien edistämiseksi saavutettavuusvaatimukset säädetään. Palvelu on ensisijaisesti ammatillisten museoiden kokoelmien kehittämiseen tähtäävän verkoston työväline. Verkkosivustoa ollaan uusimassa syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana, jonka jälkeen nykyinen sivusto jää pois käytöstä.


Valvontaviranomainen


Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, eli sivuston ylläpitäjälle, sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus@museovirasto.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi/). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.


Valvontaviranomaisen yhteystiedot:


Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

 

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi


Teemme Museovirastossa/Suomen kansallismuseossa jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Tarjoamme myös tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Verkkosivuillamme on saatavissa useita yhteystieto-osoitteita ja voit asioida myös puhelimitse tai sähköpostitse.


Museoviraston yhteystiedot https://www.museovirasto.fi/fi/yhteystiedot

Suomen kansallismuseon yhteystiedot: https://www.kansallismuseo.fi/fi/yhteystiedot