Nykydokumentointitempaus ”Onni museoon” 12.10.2018

Suomi, maailman onnellisin maa?


Keväällä 2018 julkaistun YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Tutkimustulos herätti suomalaisissa niin ylpeyttä kuin epäuskoakin. Suomi sijoittui 156 maan joukon kärkeen The World Happiness Report -tutkimuksessa, perusteena muun muassa elinajanodote, sosiaalinen tuki ja korruption vähäisyys. Lopullinen tulos muodostui ihmisten omaan arvioon omasta hyvinvoinnistaan.
Miten museot voivat tallentaa onnellisuutta? TAKO-verkosto kutsuu kaikki suomalaiset museot mukaan yhteistallennukseen, jossa tallennetaan museoiden kokoelmiin esineitä, valokuvia, ilmiöitä, tarinoita ja tietoa suomalaiseen onnellisuuteen liittyen. Dokumentoida voi onnen lisäksi myös varjopuolia – onko Suomi todella maailman onnellisin?
Kukin museo päättää tallennuskohteen sekä tallennuksen laajuuden itse museon omaan tallennusvastuuseen ja toimintaan sopivaksi. Dokumentoinnin muoto ja koko ovat vapaat: yksikin kuva, esine tai haastattelu riittää! Yhteistä on teema sekä se, että tallennus toteutetaan yhden päivän aikana.

Tallennustempaus toteutetaan syksyn TAKO-seminaarin jälkeisenä perjantaina 12.10.2018. Syysseminaarin työpajassa jaetaan vielä viime hetken neuvoja ja vertaistukea, mutta oman museon tallennuskohde on hyvä miettiä valmiiksi ennen seminaaria. Tempaukselle toivotaan myös medianäkyvyyttä, ja siitä tiedotetaan medialle seminaaria ja tempausta edeltävällä viikolla. Sosiaalisessa mediassa käytetään hashtagia #onnentallentajat.

Tälle sivulle kootaan tempaukseen liittyvää ohjeistusta ja materiaalia (esim. mallilomakkeita) ennen seminaaria. Tervetuloa mukaan!
TAKO-syysseminaari 10.10.2018 – katso ohjelma täältä
Seuraa somessa: #onnentallentajat // @takoverkosto
Lisätietoja: TAKO-ohjausryhmän jäsenet

Dokumentointiin liittyvän aineiston tallennuksessa käytetään tallennustunnusta ”TAKO2018/1”. Ks. pdf Luettelointiohje (60.7 KB)


Markkinointimateriaalit:

Onni museoon FB, IG jpg

Onni museoon FB, IG png

pdf onni museoon insta,fb (93.9 KB) pdf

Onni museoon banneri jpg

Onni museoon banneri png

pdf onni museoon, banner (92.6 KB) pdfPäivitetty 13.9.2018